Luxe hapjes

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2002

Groot succes verzekerd! Twaalf verschillende soorten hapjes om in te bijten!

Deel dit recept

Ingrediënten
Hapje 1:

meloen, ham

Hapje 2:

komkommer, creme fraiche of roomkaas, hardgekookte eieren in plakken, dungesneden gerookte zalm, olijven of kappertjes

Hapje 3:

komkommer, hardgekookte eieren in plakken, paling, dille, olijven

Hapje 4:

ronde toast, waterkers, dungesneden gerookte zalm

Hapje 5:

toast, klein blaadje sla, haring, kleine augurkjes

Hapje 6:

toast, klein blaadje sla, paling, olijf, dille

Hapje 7:

rond roggebrood, ei, ansjovis, kappertjes

Hapje 8:

rond roggebrood, osseworst of biefstukworst, olijf, ansjovis

Hapje 9:

rond roggebrood, tuinkers, peperkaas

Hapje 10:

hardgekookte eieren, citroenmayonaise, garnalen

Hapje 11:

kerstomaatjes, zout en peper, garnalen

Hapje 12 blini's:

courgette, zout en peper, gerookte zalm, waterkers, creme fraiche, kaviaar


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapje 1:

Maak bolletjes (met een bolletjestang) uit de meloen. Vouw een reep ham om het bolletje, zet dat met een prikker vast, prik er nog een bolletje meloen aan en vouw ook daar de ham omheen.

Hapje 2:

Snij de komkommer in plakken van 1/2 cm dikte. Besmeer die dun met de roomkaas of creme fraiche, leg daarop een plak ei. Vorm van een reep zalm een roosje, leg op het ei en doe daarop wat kappertjes of dunne plakjes olijf.

Hapje 3:

Doe hetzelfde als bij hapje 2, maar leg i.pl.v. zalm een plakje paling op het ei en daarop een fijn takje dille.

Hapje 4:

Leg wat geplukte blaadjes waterkers op een toastje, maak een roosje van een plakje zalm en leg dat op de waterkers.

Voorbereiding

Hapje 5:

Leg een klein blaadje sla op een toastje, daarop een stukje haring, halveer een klein augurkje in de lengte en leg dat met de platte kant op de haring.

Hapje 6:

Leg een klein blaadje sla op een toastje, leg daarop een stukje paling, snij een olijf in drie plakjes en leg dat op de paling en daarop een fijn takje dille.

Hapje 7:

Leg op een rond sneetje roggebrood een plak ei, daarop een stukje ansjovis en wat kappertjes.

Bereidingswijze

Hapje 8:

Leg op een rond sneetje roggebrood een (wat dikker gesneden) plak osseworst of biefstukworst, rol 1 olijf in een plakje ansjovisfilet, prik op een prikker door de worst en het roggebrood.

Hapje 9:

Leg op een rond sneetje roggebrood wat geplukte tuinkers en leg in het midden een stukje peperkaas.

Hapje 10:

Kook de eieren, snij ze doormidden en haal het eigeel eruit. Meng dat met citroen-mayonaise en garnalen en vul het ei hiermee. Snij een klein plakje van de onderkant, zodat het ei blijft staan.

Hapje 11:

Haal het kapje van de kerstomaatjes en hol ze uit. Bestooi ze van binnen met zout en peper en vul ze met garnalen.

Hapje 12 blini's:

Snij de courgette in plakken van 1/2 cm. Leg die naast elkaar in een droge hete koekenpan en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat ze afkoelen. Schep op elk plakje een lepel creme fraiche en strooi daar wat waterkersblaadjes over. Leg daar een plakje zalm op en bestrooi dit met wat peper. Leg op de zalm een lepeltje kaviaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 31-07-2015

Er zijn heel smakelijke hapjes bij en dus plaatst ik ze bij mijn recepten ! Groetjes, Marijke

orphan avatar
orphan 10-06-2010

neem ze ook mee, weer eens iets anders op tafel

hambre avatar
hambre 10-06-2010

ik neem dit ook mee, ideale hapjes. Hartstikke bedankt! liefs Wendy

janhenk555 avatar
janhenk555 05-12-2008

ik neem deze graag mee. Je weet maar nooit....

rietjevee avatar
rietjevee 02-12-2004

Leuke en eenvoudige hapjes voor mijn jaarlijks hapjesbord met de feestdagen. Kinderen zijn er ook gek op omdat er dan vanalles te proberen valt. Bedankt.

sunnysanne avatar
sunnysanne 30-11-2004

Ik neem ze ook mee, lekker en makkelijk voor de feestdagen die voor de deur staan! Bedankt! Liefs San

sonja26975 avatar
sonja26975 20-10-2004

neem ik graag mee je weet maar nooit wanneer je dit kan gebruiken

marssa avatar
marssa 11-08-2002

neem het mee is altijd gemakkelijk en dan heb ik het bij de hand bedankt groetjes van marian

femke32 avatar
femke32 28-06-2002

Heb het recept meegenomen Kan wel wat van gebruiken En het is simpel temaken bedankt Smulgroete Marie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten