Vruchtenvlaai van bladerdeeg

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
6 plakjes diepvriesbladerdeeg * boter om de vorm mee in te vetten * 1 ei * 1 pakje banketbakkersroom * diverse soorten vers fruit (of uit blik) voor de vulling * heldere taartina * 1 lage stenen bakvorm met een doorsnede van 22 - 24 cm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg op een koele plaats iets ontdooien. Leg ze op elkaar en rol uit dot een ronde lap die iets groter is dan de vorm. Vet de vorm in met boter. Bekleed deze met het deeg. Laat de rand ca. 1 cm oversteken. De rand mooi bijsnijden en met een vork, vingers of een lepel versieren of een randje vlechten van het overgebleven deeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, laat 20 minuten op een koele plaats rusten en bestrijk nogmaals met ei. Prik de bodem in met een vork of een sateprikker en bak de bodem in ca. 30 minuten in een hete voorverwarmde oven (200?C) goudbruin en knapperig. Laat de bodem eerst afkoelen voor het vullen.
Verdeel de banketbakkersroom over de bodem. Schik de schoongemaakte vruchten over de room. Maak de taartina klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze over de vruchten. Laat het geheel opstijven en garneer eventueel met toefjes slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten