1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Rosbief
  6. Thaise groene curry met rosbief

Thaise groene curry met rosbief

Door: marco_b27

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2002

Ingrediënten 2 personen


Groene curry pasta, blikje cocosmelk, palmsuiker (1,5 eetl), vissaus (2 eetl), 0,5 rode thaise peper, 0,5 groene thaise peper, citroengras, 4 ei vormige thaise aubergines, wat kleine thaise aubergines (erwt vormig) 25 blaadjes Thaise basilicum, 200 gr. rosbief



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pepers, citroengras (1 stengel) in kleine stukjes. De ei vormige abergines laten weken in koud water (20 minuten). De kleine groene aubergines enkele minuten laten koken en daarna in koud water zetten. Thaise basilicum (25 blaadjes) wassen en plukken

Bereidingswijze

Doe twee eetlepels olie in een pan en schep daarbij 4 eetlepels van de bovenste dikke laag van de cocosmelk bij. Zodra dit kookt 2 eetlepels groene curry pasta erdoor mengen. Meng daarna 3/4 van het blikje cocosmelk toe en 1/4 deel water. Leg de in stukjes gesneden rosbief en de citroengras erin en laat alles zachtjes koken tot de rosbief gaar is. Snijd ondertussen de ei vormige aubergines in tweeen en voeg deze toe tezamen met de pepers en de kleine aubergines. Voeg vervolgens de vissaus en de palmsuiker toe. Vlak voor het opdienen de Thaise basilicum toevoegen.

Serveertip

Pandan rijst
Serveer de curry in een appart bakje en dip de rijst met een lepel iedere keer in het bakje met curry. De citroengras niet opeten...aangezien de hard zijn. Eet smakelijk!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marco_b27
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top