Indiase yoghurtsoep

  • Indiaas, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-06-2002

yoghurtsoep met aardappeltjes en gehakt. Zorg dat de yoghurt op kamertemperatuur is ivm schiften.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 ui
* ongeveer 400 gram verse krieltjes in de schil
* 1/2 eetlepel olie
* 200 gram rundergehakt
* 1 eetlepel milde currypasta
* 1 rundvleesbouillontablet
* 300 gram panklare spinazie
* 250 gram Griekse yoghurt
* 1 eetlepel maizena of allesbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Speol de krieltjes af en halveer ze. verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. schep de currypasta en aardappeltjes erdoor en roerbak 1 minuut. Voeg bouillontablet toe en 3/4 liter water en breng aan de kook. Kook zachtjes tien minuten.. Schep de spinazie door de soep. Roer de yoghurt met de maizena los en roer dit door de soep. Laat de soep niet koken! Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Laatste reacties

piraatuitamersfoort avatar
piraatuitamersfoort 10-09-2007

Klinkt heerlijk, neem je recept mee, dank je!

orphan avatar
orphan 26-03-2003

favoriet gezet,groetjes van Karin(karinfe/soep_pagina/het_smulspook)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten