Andalusische gehaktballetjes

  • Spaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2002

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 1 kilo gehakt, half om half

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 1 ei

  • 5 tenen knoflook, gehakt

  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes

  • 1/2 pond champignons, gehalveerd

  • beetje bloem

  • bosje peterselie< gehakt

  • klein stukje gember, geraspt

  • klein bosje koriander,d gehakt

  • twee deciliter runderbouillon (eventueel uit pot)

  • 1 deciliter droge sherry

  • zout en zwarte peper

  • olijfolie


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng het gehakt met het ei, gember, koriander, peterselie en een koffielepel zout en veel zwarte peper. Draai er kleine balletjes van, ter grootte van een pingpongbal. Bestuif ze met bloem.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan en fruit daarin de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg de balletjes toe, en braad ze voorzichtig omscheppend lichtbruin. Doe de champignons erbij, braad ze even mee, voeg de tomaatblokjes toe.
Giet tenslotte de bouillon en de sherry erbij, en laat alles een half uurtje zachtjes pruttelen tot de saus wat ingedikt is. Mocht de saus te dik worden (afhankelijk van de hoeveelheid bloem waarmee je de balletjes hebt bestoven), voeg dan nog wat bouillon of water toe.

Serveertip

Lekker met rijst of aardappelen gekookt of gebakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten