Franse uiensoep

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2002

Stap-voor-stap uitleg

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 vuurvaste soepkommen

Bereidingswijze

Stap 1

Boter in sauspan smelten, uien toevoegen en in 15 tot 20 minuten zachtjes goudgeel bakken.

Stap 2

Bloem erdoor roeren en 1 minuut al roerend koken. Bouillon, zout, peper en laurier erdoor roeren. Aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 30 minuten laten sudderen.

Stap 3

Sneetjes stokbrood aan beide zijden licht roosteren. In elke soepkom twee sneetjes stokbrood leggen. Hete soep over brood scheppen, laurierblad verwijderen.

Stap 4

Stokbrood royaal met kaas bestrooien. Onder hete grill plaatsen tot kaas is gesmolten.

Serveertip

Bevat p.p. ca.: 245 kcal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten