Franse uiensoep
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 26-06-2002
Stap-voor-stap uitleg
Ingrediënten 4 personen
- 3 uien, in dunne ringen
- 50 gram boter of margarine
- 1 el bloem
- 9 dl runderbouillon (tablet)
- zout
- peper
- 1 blaadje laurier
- 8 sneetjes stokbrood
- 75 gram gruyere kaas, geraspt
Benodigdheden
4 vuurvaste soepkommenBereidingswijze
Stap 1
Boter in sauspan smelten, uien toevoegen en in 15 tot 20 minuten zachtjes goudgeel bakken.
Stap 2
Bloem erdoor roeren en 1 minuut al roerend koken. Bouillon, zout, peper en laurier erdoor roeren. Aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 30 minuten laten sudderen.
Stap 3
Sneetjes stokbrood aan beide zijden licht roosteren. In elke soepkom twee sneetjes stokbrood leggen. Hete soep over brood scheppen, laurierblad verwijderen.
Stap 4
Stokbrood royaal met kaas bestrooien. Onder hete grill plaatsen tot kaas is gesmolten.
Serveertip
Bevat p.p. ca.: 245 kcal
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties