1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Groentesoep met tuinbonen, doperwten en peultjes

Groentesoep met tuinbonen, doperwten en peultjes

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram tuinbonen, diepvries - 100 gram champignons - 1 ui - 2 tomaten - 100 gram peultjes - 20 gram boter - 1 liter vleesbouillon - 100 gram doperwten, diepvries - 2 eetlepels kervel.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de tuinbonen en doperwten eerst ontdooien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui. Hak de kervel fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verwijder de puntjes van de peultjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de soeppan en bak hierin de champignons lichtbruin. Voeg tijdens het bakken de gesnipperde ui toe. Schenk de bouillon in de pan en breng het aan de kook. Voeg de tuinbonen, doperwten, peultjes en stukjes tomaat toe en laat het geheel zachtjes 6 minuten koken. Roer als laatste de kervel door de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top