1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

  • Internationaal, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2002

Ingrediënten 4 personen


2 eiwitten
2 eierdooiers
200 gr. chocolade, witte
2 dl. slagroom
1 el. sinaasappellikeur
1 vel gelatine, witte


Verder heb je nodig


Een magnetron, een rasp, een klein ovenvast kommetje, een handmixer, een spatel, een kopje en glazen coupes.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gelatine in ruim koud water weken. De chocolade raspen en in het kommetje doen. Eerst de slagroom stijfslaan met een handmixer, deze tot gebruik in de koelkast zetten, en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan. Tot slot de eidooiers schuimig kloppen. De chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten. Tussendoor enkele malen roeren. De gelatine uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen. De chocolade met de gelatine en de likeur door de eidooiers scheppen, de helft van de slagroom erdoor spatelen, dan de eiwitten en tot slot de rest van de slagroom.

De mousse in glazen coupes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast.

Serveertip

Lekker met wat schoongemaakt vers fruit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top