Traditioneel: Lasagne Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2002
  • Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

  • Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

  • Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de bolognesesaus:

De ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.


Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C.


Voor de bechamelsaus:

De boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.


In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan met flink wat geraspte kaas. 45 minuten in de oven doen. Als de kaaskorst goudbruin is en hard, is het klaar.

Serveertip

Warm stokbrood met kruidenboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tat2mama avatar
tat2mama 16-03-2018

Ik neem je recept mee. Wat ik me af vroeg kan het ook zonder bechamelsaus daar kan ik niet goed verdragen. Bedankt

Bugblatter avatar
Bugblatter 04-09-2017

Perfect gelukt gisterenavond, bedankt voor het recept. Had natuurlijk weer veel te veel dus voor mijn midnight-snack ook maar een portie genomen :-)

Bugblatter avatar
Bugblatter 03-09-2017

Nou dat was voor een beginnende "kok" nog een beste uitdaging. Het staat eindelijk in de oven :-) Voor de bovenkant heb ik Parmezaanse kaas genomen en de gepelde bliktomaten zijn vers (die moesten toch op). Majoraan heb ik niet in huis maar voor de rest heb ik me keurig aan het recept gehouden...

Nelly5744 avatar
Nelly5744 14-02-2016

1 pak voorgekookte lasagnevellen.... Heb 1 keer eerder gemaakt en toen de lasagnevellen zo uit het pak in de ovenschaal gelegd. Nu dacht ik: voorgekookt? O.K., dan doe ik ze eerst even in wat heet water en kook een paar minuten. Leg ze in een vergiet uit te lekken. En dan, als ik ze wil gebruiken.......alles aanelkaar geplakt. Allemaal kleine stukjes van gesneden en laagjes van gekruimeld, dus kwam weer goed. Conclusie is: kennelijk zijn de lasagnevellen in het pak voorgekookte lasagnevellen? pfffftttttthahahaha. Maar lekker gegeten hoor.

KokkieenPeppie78 avatar
KokkieenPeppie78 01-04-2014

Wat voor vlees etc niet boeiend! Dit recept is perfect!!!!! Heerlijk van genoten vanavond!

louisewolbert avatar
louisewolbert 21-03-2014

@Deonart Runderlever schat. :) Een traditionele lasagna wordt bereid met verschillende soorten vlees. Een feestmaal! :)

deonart avatar
deonart 20-03-2014

Volgens mij word kippenlever meer in de Engelse keuken gebruikt dan Italie

louisewolbert avatar
louisewolbert 20-03-2014

Mooi recept, maar voor een echte Traditionele lasagna mis ik naast rundergehakt, stukjes runderlever. runderpoulet, kalsfpoulet, en lamspoulet. Voor de gratiné is parmezaanse kaas volgens de traditie onmisbaar.

karina7 avatar
karina7 18-03-2014

Lekkerste lasagne die we ooit gegeten hebben, maak het voortaan altijd zo!Super bedankt voor je recept, groetjes

anitafrederika avatar
anitafrederika 18-03-2014

mooi recept voor lasagne maar ik heb een vraag, is het echt nodig om een halve liter melk toe te voegen? Ik ben zelf niet zo'n melkfan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten