zwitserse wortelcake uit de magnetron

  • Zwitsers, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
4 gesplitste eieren


200 gr suiker


300 gr worteltjes


300 gr amandelen


1 citroen


1 zakje vanillesuiker


60 gr bloem


2 theelepels bakpoeder


1/2 theelepel kaneelpoeder


100 gr poedersuiker

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker in ? 5 minuten licht en schuimig.
Schep er de geraspte worteltjes, de fijngemalen amandelen, de rasp van de citroen, 2 eetlepels citroensap, de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het wortelmengsel.
Schep dit in een ingevette glazen cakevorm (28 cm) en bak de cake, onafgedekt, 14-15 minuten op 650-700 Watt.
Roer de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap tot een egaal glazuur en schenk dit over de afgekoelde, gekeerde cake.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten