Gevulde schol

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2002


Een lekker, gebakken vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 2 panklare schollen a 350 gr.
  • 1 eetl. citroensap
  • 50 gr.
    champignons
  • 1 tomaat, ca 80 gr.
  • 1 ei
  • 50 gr. magere gekookte ham
  • 1 eetl. fijngehakte pererselie
  • zeezout
  • witte peper
  • 10 gr.
    boter
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snij met een scherp mes de vis
    aan de witte kant in het midden langs de graat in.
    Maak het visvlees
    gelijk van de graat los.
    Besprenkel de vis met citroensap.
    De
    champignons schoon borstelen en in stukjes snijden.
    De tomaat 30
    seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en in stukjes snijden.

    De champignons, tomaat, in blokjes gesneden ham en peterselie
    mengen.
    Het ei even los kloppen en er het ham-groentemengsel
    doorscheppen.
    Op smaak brengen met zout en peper.
    Vul de vis met
    dit mengsel.

    Bereidingswijze

    Besprenkel de vis met gesmolten boter.
    Leg de vissen in een lage
    ovenschaal en zet die op een bakplaat in het midden van de oven.
    Bak
    de vis in ca 25 minuten gaar.

    Serveertip

    Lekker met sla en patat friet.
    Eet smakelijk!

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten