1. Home
  2. Recepten
  3. Uiensoep met Roquefort

Uiensoep met Roquefort

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-06-2002

Ingrediënten 2 personen



* 2,5 dl. kippenbouillon
* 30 gram Roquefort
* 3 uien
* 2 eetlepels witte wijn
* 1 eetlepel olie
* 1 eetlepel citroensap
* 1 teentje knoflook
* 1/4 theelepel tijm
* zout en peper naar smaak



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Pel de ui en snij in ringen.
Pel en hak de knoflook fijn.
Verhit olie in een kookpan en roerbak uien en knoflook.
Voeg de kippenbouillon en witte wijn toe en laat onder deksel nog 15 minuten verder stoven.
Neem een paar eetlepels uiringen uit de soep en leg ze apart.
Pureer de rest van de soep en breng op smaak met citroensap, tijm en cayenne (geen zout).
Voeg nu de uiringen toe en laat de soep nog een keer koken.
Verdeel over borden en bestrooi met verbrokkelde roquefort.

Serveertip


Geef er veel stokbrood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siepel_site


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van siepel_site
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top