De wortel schoonmaken en fijnsnijden. De knoflookteentjes pellen en fijnpletten. De ui pellen en fijnsnijden. De garnalen pellen. De koppen en schalen bewaren. Tweederde van de gepelde garnalen bewaren voor deze soep (de rest koel wegbergen voor een andere bereiding).
In een pan de olijfolie verhitten en er de koppen en schalen van de garnalen in aanstoven. Flamberen met de cognac en de bereiding overscheppen in een grote soeppan.
In de eerste pan de fijngesneden groenten en de knoflook fruiten. De tomatenpuree en de kerrie toevoegen. Nog even laten sudderen en bij de geflambeerde garnalenpantsers voegen.
De bereiding overgieten met de witte wijn en de visfumet, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. Zeven door een puntzeef, de soep weer aan de kook brengen. De bisque op smaak brengen met peper en zout en afwerken met een nootje boter.
De room licht stijfkloppen en vermengen met het kerriepoeder.
De gepelde garnalen over warme soepkommetjes verdelen. De hete bisque toevoegen en garneren met een eetlepel van de kerrieroom.