fritto misto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-06-2002

geen beslag dus heel licht en makkelijk. Haal je verse vis direct van de kade, vraag er een schep ijs bij om het koud te houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
verschillende verse vissoorten, zoals verschillende vissoorten, zoals inktvis, kabeljauwfilet, mul, sprot, sardienes, garnalen, zeeduivel etc. voor 4 personen, bloem, citroen, zout en peper, 1 liter zonnebloemolie of olijfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plastic zak, ruime pan, schuimspaan, keukenrol

Voorbereiding

snij de vis in gelijke stukken, maak de inktvis schoon en snij in ringen, haal de sardienes leeg, pel de garnalen (verwijder zwart draadje). Verwarm de olie tot 180 graden celcius.

Bereidingswijze

vul een plastic zak voor een kwart met bloem, zout en peper. Stop de visstukken erbij en schud totdat alles bedekt is met een laagje bloem. frituur de vis in circa 5 minuten, of totdat het mooi goudbruin ziet. haal de vis eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op stuk van de keukenrol.

Serveertip

serveer de vis direct met partjes citroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten