1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gemarineerde sardines

Gemarineerde sardines

Door: reve51

  • Amerikaans, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2002

Ingrediënten


1 kg kleinere tot middelgrote sardinesplantaardige olie om te
friturenMarinade:3 uien1 tomaat5 eetl. olijfolie
1 bosje gladde peterselie2 teentjes knoflook2 laurierblaadjes
1 dl droge witte wijn2 eetl. wijnazijnzoutzwarte peper
1 tl paprikapoeder



Eerst frituren, dan marineren!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De sardines ontschubben, schoonmaken, afspoelen, drogen en in kleine
porties frituren.Op keukenpapier laten afkoelen.Voor de
marinade de uien pellen en in ringen snijden.De tomaat ontvellen,
ontpitten en in stukjes snijden.Peterselie en knoflook fijnhakken.

Bereidingswijze

De olijfolie verhitten en eerst de uien lichtbruin bakken.De
knoflook, laurier, tomaat, peterselie en een beetje zout toevoegen, en
afblussen met de witte wijn en azijn.Het geheel 5 minuten laten
doorkoken en laten afkoelen.Leg de sardines op een schaal en
bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.Giet er de marinade
overheen en laat 2 dagen in de koelkast staan.

Serveertip

Voor het opdienen per portie op een bordje leggen en garneren met rauwe
uiringen en peterselie.Giet over elk portie wat van de marinade, stokbrood en een lekkere salade erbij.
Lekker met een gekoelde witte wijn!Eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top