1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Japanse rijstschotel

Japanse rijstschotel

Door: margriet48

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 2 personen


5 gr. boter; 100 gr. achterham; 2 eieren; 200 gr. tauge; 100 gr. ongekookte rijst; 1/2 krop ijsbergsla; 1/2 bakje champignons; sojasaus; zout en peper; sambal.


Verder heb je nodig


Wok.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken, de twee eieren m.b.v. 4 eetl. melk tot roerei maken.champignons in plakjes snijden.; de plakjes achterham (evt. cassler rib) in reepjes. De sla in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Boter in de wok doen,de fijngesneden achterham en de champignons erbij, snel roerbakken, dan de tauge en een scheutje sojasaus erbij. Even laten sudderen. De geroerbakte ei met wat zout en peper erbij. Vervolgens de rijst. Snel goed heet laten worden. Dan de sla er doorheen roeren. Met een mespuntje sambal wordt het wat pittiger.
En..... klaar!!!
Het moet wel snel, omdat de sla knapperig moet blijven. Dan is-ie op z'n lekkerst.
Smakelijk eten.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margriet48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top