1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Subacio-botervisfilets

Subacio-botervisfilets

Door: una_buona_forchetta

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 4 personen


3 dl zelfgemaakte tomatensaus, 4 stevige botervisfilets, 1 losgeklopt ei, 75 gr bloem, zout en peper naar smaak, 2 eetlepels boter, 4 eetlepels olijfolie, olijven, takjes peterselie, citroenschijfjes als garnering



De Subacio is de heilige berg ten zuiden van Rome waar Sint Benedictus zich aan het begin van zijn kloostertijd terugtrok om als kluizenaar te leven. In het kleine klooster dat nog altijd op die plek staat blijven de monniken verheugd in de voetsporen van Sint Benedictus treden. Het klooster trekt het hele jaar door veel bezoekers om o.a. de fraaie middeleeuwse fresco's te bezichtigen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak je favoriete tomatensaus en houd die warm. Haal de visfilets eerst door ei en dan door de bloem, vermengd met zout en peper. Verhit de boter en olie in een zware braadpan en bak de filets in circa 12 minuten en keer ze om wanneer nodig. Rangschik de filets op een schaal en leg de garnering eromheen. Schep wat tomatensaus over elke filet en doe de rest in een juskom.

Serveertip

Lekker met rijst of pasta. Een lekker salade erbij en een frisse witte wijn maakt het af.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van una_buona_forchetta
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top