Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. sperziebonen in zoetzure dille-roomsaus

sperziebonen in zoetzure dille-roomsaus

Door: lmh-v

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 4 personen


750 gr sperziebonen 250 ml creme fraiche 30 gr boter 30 gr bloem 1/2 l bouillon (uit blokje) dille, vers en droog azijn, suiker, peper en zout



Dit is een familierecept van mijn opa

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sperziebonen afhalen en evt. in stukjes breken. Dille fijnsnijden.

Bereidingswijze

Bak bloem in boter lichtbeige, blus af met koud bouillon (of koud water met 1 el bouillonpoeder uit potje), voeg 1 el droge dille, flinke scheut azijin en 1 tl suiker toe. Breng roerend aan kook en laat zeker 10 min zacht doorkoken. Kook intussen sperziebonen in 8-10 min beetgaar, giet ze af en spoel gelijk af met koud water (voor kleur). Voeg beker creme fraiche en fijn gesneden verse dille aan saus toe, roeren, sperziebonen erbij. Aan kook brengen, op smaak brengen met peper (uit de molen) en evt. zout.

Serveertip

Lekker bij alle soorten bebakken of gebraden vlees, met gekookte aardappeltjes. Of: je maakt meer saus en serveer het als een soort soep met bruin (stok)brood erbij. Breek in dit geval sperzieboontjes in kleinere stukken.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top