casaba soepoe (surinaams)
- Surinaams, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-06-2002
Een typische Surinaamse.Die rg geliefd is bij surinamers.
Ingrediënten 4 personen
kippen stukjes 1kg,1 uien fijn, 1pak casave in kleine stukjes snijden, wat zoutvlees uitgekookt en fijn snijden,Wat warme vis,als je wilt kun je ook napie bij voegen dat is een wortel soort en groene banaan ook in stukjes.1 madam janet peper.1 blik cocosmelk.6 lontai korrels.wat ajinomoto,1 soepblok fijn gesneden selderij.Wat ajinomoto (smaakversterker).
Benodigdheden
1 soep pan met 1 liter water.1 pannetje om de zoutvlees uit te koken.Snijplank en mes.Voorbereiding
De warme vis in stukjes doen en in kokend water doen om het te laten wellen.
De casave in stukjes snijden,de napie ook en groene banaan ook in stukjes.De kip wassen in lemon en dan uit laten lekken.De lontai en uien( fijn snijden) bij doen.De soep 50 minuten laten trekken.
Bereidingswijze
De soep trekken met de kip en casave en banaan en napie en uien en warme vis en stukjes zoutvlees. Deze ongeveer 50 minuten koken dan de cocosmelk bij doen en de soepblok en madamjanet peper.Als laatst de selderij en de ajinomoto.Dan is de soep af.
Serveertip
Kan met witte rijst geserveerd worden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties