1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. pindasoep met tom tom

pindasoep met tom tom

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 4 personen


Soep; kippen stukjes 1kg , 1uien,6 piment korrels lontai,selderij fijn, wat zoutvlees gekookt en in stukjes,1 madamjanet peper, 1 pot pindakaas en 1 soepblok., 1 groene banaan geraspt fijn,
1pan met ilieter water.Tom Tom 5 groenen bananen koken in water met wat zout en dan fijn stampen .


Verder heb je nodig


Pan met deksel, mes ,snijplank.aardappel stamper om de tom tom te stampen.Kom en lepel om de pindakaas te mengen met se soepwater.


Een heerlijke surinaamse soep met tom tom.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De pan met water op vuur doen dan de uien in stukkjes snijden er bij doen en dan de lontai.De kip stukjes wassen in lemon en dan in de pan doen. Deze soep van trekken.
De zoutvlees uitkoken en dan in fijne stukjes snijden en bij doen.Deze 1 uur laten trekken.De groen banaan schillen en koken in water met zout gaar.

Bereidingswijze

De soep trekken en dan de pindakaas in een kom doen.De soep water bij schenken en de pindakaas laten smelten door goed te roeren.
Dan de soepblok bij doen en de madam janet peper.Dan als laatst de selderij fijn.Dan is de soep af.De groene banaan die gaar is afgieten en dan stampen met de aardappel stamper fijn dan balletjes vormen .Dan is de tom tom af.

Serveertip

De tom tom bij de soep serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjoelily


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjoelily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top