Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. baskische kip

baskische kip

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten
8 tomaten
2 paprika's (groen)
2 uien
3 teentjes knoflook
5 cl olijfolie (extra vierge)
0.5 dl kippenbouillon
peper
zout
250 g rijst
1 doosje saffraanpoeder
paprikapoeder



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gepelde en ontpitte tomaten in vieren snijden.

De schoongemaakte paprika's in reepjes verdelen en de gepelde uien en knoflook fijnhakken.

De olie verhitten in een diepe Braadpan en daarin de bouten aan alle kanten mooi laten kleuren.

De uien en de knoflook toevoegen en glazig laten fruiten.

De tomaten en de paprika's bij de kip voegen, kruiden met peper en zout en overgieten met de bouillon.

Het deksel op de pan leggen en ongeveer 30 minuten laten sudderen op een laag pitje.

Intussen de rijst gaarkoken, laten uitlekken en op smaak brengen met saffraan- en paprikapoeder.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top