1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Asperges met langoustines

Asperges met langoustines

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 4 personen


16 witte asperges, 16 langoustines, 90 gram gezouten boter (voor kookvocht asperges) 3 eetlepels gezouten boter, scheut olijfolie, bosje bieslook, takje citroentijm, sliertjes groen van lente-ui, 1 tomaat, peper en zeezout.Recept van Sergio Herman, wederom niet gemakkelijk maar wel erg lekker. Originele titel is Asperges met langoustines,bakjus met bieslook en citroentijm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De asperges schillen, harde uiteinde verwijderen en de groente beetgaar koken in water met zout en veel boter (de boter geeft extra smaak). De langoustines kruiden met perper en zout bakken in de olijolie en parfumeren met de citroetijm. De langoustines uit de pan halen en warm houden. De warmte in de bakpan blussen met het kookvocht van de asperges. Drie eetlepels gezouten boter in de pan doen en al roerend, van het vuur af, vermengen met de bakjus. Fijn gesneden bieslook en brunoise van tomaat toevoegen en de bakpan van het vuur halen.

Serveertip

De asperges doormidden snijden, op de borden leggen en wild door elkaar schikken. De langoustines op de asperges leggen en de constructie royaal besprenkelen met bakjus. Afwerken met sliertjes lente-ui en sprietjes bieslook.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ask_spindoctors


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ask_spindoctors
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top