1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. yakitori (japans)

yakitori (japans)

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2002

Ingrediënten 4 personen


6 el Japanse sojasaus (Kikkoman)
3 el droge sherry
6 el sake
2 el fijne suiker
600 g kipfilet
4 bosuitjes
1 groene paprika
1 citroen
(versgemalen) peper
scherpe mosterd (Grey Poupon)
houten satestokjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot een stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2,5 cm snijden. Satestokjes in koud water leggen. Bosuitjes en paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca 2,5 cm snijden. Citroen wassen en in partjes snijden. Aan elk stokje drie stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

Bereidingswijze

Spiesen met marinade bestrijken en op de barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met een koud (Jappans) biertje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top