1. Home
  2. Recepten
  3. warme halloumi met geroosterde paprika's

warme halloumi met geroosterde paprika's

  •  , Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2002

Ingrediënten 4 personen


6 rode, groene en gele paprika's
olijfolie
2 1/2 el balsamico- of rode-wijnazijn
handjevol rozijnen (eventueel)
300 gram halloumi, in dikke plakken
zout en versgemalen zwarte peper
peterselieblaadjes ter garnering
sesambrood erbij (eventueel)



De bekendste kaas uit Cyprus is de zoute, harde halloumi. Op de kaasplank smaakt hij al heerlijk, maar als u hem bakt of grillt, wordt hij nog lekkerder. De kleurige, geroosterde paprika's passen er goed bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg ze omgekeerd in een pan met anti-aanbaklaag. Rooster ze 15-20 minuten en blakder de velletjes zwart met blazen. Haal ze eruit en dek ze af met een dikke laag keukenpapier. Laat ze 30 minuten staan. Ontvel ze en snijd ze boven een kom in reepjeds. Giet het bakvocht erbij.
Sprenkel wat olijfolie over de paprika's. Voeg azijn en rozijnen toe met zout en peper naar smaak. Schep het mengsel om en laat het afkoelen.
Verdeel de paprikasalade vlak voor het serveren over 4 borden. Verhit een laagje olijfolie (0,5 cm) in een zware koekenpan. Bak de plakjes kaas 2-3 minuten op een matig vuur en keer ze halverwege, zodat ze aan weerszijden goudbruin worden.
Laat de plakjes goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de paprika's en peterselie. U kunt er vers sesambrood bijgeven.

Serveertip

Tip van de kok
Voor een krokant korstje om de halloumi kunt u de plakjes voor het bakken door bloem halen. U kunt ze ook grillen in plaats van bakken. Verwarm een geribbelde grillplaat voor en grill de plakjes goudbruin; tijdens het grillen 1 keer keren. U kunt ze ook barbecuen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top