1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle met truffelboter

Tagliatelle met truffelboter

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-06-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram verse tagliatelle, zeezout naar smaak, 125 gram ongezouten boter, 30 gram verse fijngehakte zwarte truffel



Als je zelf de pasta wilt maken, doe dan de truffels een paar dagen met de eieren (in de schaal) in een pot. Pasta die je met deze eieren maakt zal een rijke truffelsmaak hebben. Voor dit recept is verse pasta natuurlijk het beste. Puur, puur en puur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een grote pan 6 liter water aan de kook. Voeg drie eetlepels zeezout toe en kook de tagliatelle in een minuut gaar. Met een vork zorg je ervoor dat het niet aan elkaar gaat plakken. Laat intussen op een zo laag mogelijke vlam de boter smelten in een pan die groot genoeg is om alle pasta te kunnen bevatten. Hussel de truffels door de boter. Doe de uitgelekte tagliatelle in de pan met de botersaus. Hussel en doe het deksle op de pan en laat 1 a 2 minuten staan, zodat de tagliatelle de saus kan absorberen.

Serveertip

Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden en dien meteen op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van una_buona_forchetta


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van una_buona_forchetta
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top