1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Mihoen Goreng

Mihoen Goreng

Door: sherson

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-06-2002

Ingrediënten 4 personen


* 250 a 300 gram mihoen
* 200 a 250 gram borstfilet van een kip
* 100 Gram gekookte ham in plakken
* 3 eetl olie
* zout
* peper
* 1 theel laos
* 1 theel ketoembar
* 1 theel djahe
* 1/2 theel djintan
* 1 mespuntje knoflookpoeder
* 1 mespuntje ve-tsin
* 300 gram gemengde groenten ( chinese)
* 75 gram champions


Verder heb je nodig


Wok


Gebakken Mihoen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de mihoen voor zoals op de verpakking staat.
snijd de kipfilet en de ham in zeer smalle reepjes.
Verhit de olie en bak de stukjes kip net zolang tot ze beginnen te verkleuren.
doe de ham erbij en voeg de zout, peper, laos, ketoembar, djahe, djintan en de knoflookpoederen de ven-tsin toe.
schep alles goed door elkaar en voeg dan de groenten toe.
laat alles 5 a 6 min goed doorbakken en schep voordurend om.
schep de mihoen erdoorheen en meng dit alles goed door en laat het nog even staan wel blijven omscheppen.

Serveertip

Dien het gerecht op op een evrwarmde schaal
heel lekker bij mihoen Kroepoek en spiegeleieren.
en Adjan tjampoer uit pot is er owk heerlijk bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sherson
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top