Zuurkoolschotel met rostideksel

  • Nederlands, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2002

Een lekkere winterse vegetarische schotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bakje kastanjechampignons, 2 tenen knoflook, 1 grote ui, 3 el. olijfolie, 2 bakjes Quorn fijngehakt, zout, peper, 1 zak wijnzuurkool, 3 el. grove mosterd, 1 bekertje zure room, 400 gram rosti
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Uien pellen en snipperen. In roerbakpan olie verhitten en knoflook en ui ca. 1 minuut fruiten. Champignons ca. 3 minuten meebakken. Quorn erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Zuurkool afgieten. In kom mosterd en zure room door elkaar roeren en zuurkool erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en in ovenschaal uitspreiden. Quornmengsel erop scheppen. Rosti erover verdelen en bestrooien met zout en flink veel peper.
In midden van oven zuurkoolschotel in ca. 40 minuten bakken tot aardappellaagje knapperig en goudbruin is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten