1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

Door: sherson

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2002

Ingrediënten


* 400 Gram Rijst
* 1 Zakje Boemboe Nasi Goreng
* 50 Gram Ontbijtspek fijngesneden
* 2 1/2 eetl (arachide) olie
* 300 Gram Nasi of ander varkensvlees heel fijngesneden.
* zout
* 1 ui gesnippert
* 2 eieren
* 1 prei
* 1 a 2 theel Sambal oelek
* 2 eetl Ketjap Manis



Eenvoudig Indonesisch rijstgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals u zelf gewent bent.
doe de inhoud van de Boemboe nasi mix in 2 dl water kokend water en laat dit zn 10 min wellen.
bak het ontbijtspek in de olie en voeg hierbij het fijngesneden en gezouten vlees toe.
Laat Dit geheel mooi bruin bakken en voeg op het laast de gesnipperde ui mee.
Voeg de gewelde Boemboe nasi goreng toe.
Roer 2 rauwe Eieren erdoor en blijf roeren tot deze in kleine deeltjes gestold zijn.
voeg de gesneden prei toe en bak deze min 2 min mee.
doe tenslotte de rijst erbij en warm het geheel nog even goed op en roer het goed door elkaar heen.
maak het af met de sambal oelek en de ketjap manis

Serveertip

Heerlijk Met Kroepoek erbij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sherson
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top