1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Zalm
  5. Amuse van gemarineerde zalm

Amuse van gemarineerde zalm

  • , Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-06-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gr verse zalm
2 eetl Japanse zoete sojasaus
1 eetl rijst azijn
1 eetl sake
120 gr bloem
1 ei
arachideolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm. Roer de sojasaus met de azijn en de sake door elkaar en schop om met de zalm.
Laat minstens 2 uur intrekken.
Zeef de bloem. Klop het ei los met een vork, voeg 2 ? dl water toe en roer de bloem erdoor zodat een glad beslag ontstaat. Zet koel weg.
Verhit een laag olie in een wok tot ongeveer 185 ?C. Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis in gedeelten in ongeveer 2 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
Serveer per persoon 3 ? 4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top