Gegrild varkensvlees met mosterd en maanzaad

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2002

Op het recept stond papaverzaad! Wat is dit dacht ik, hasj? Blijkt het maanzaad te zijn. Waarschijnlijk iets Vlaams!!! Dames of heren Belgen!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
varkenshaas naar behoefte (ca. 250 gr per persoon)

2 eetlepels maandzaad


Marinade

1 eetlepel milde mosterd

4 eetlepels olie

3 eetlepels ongezoet appelsap

1 teentje knoflook, fijngesneden

zout en peper


Zoete mosterdsaus:

1 kopje milde mosterd

1/4 kopje bruine suiker

1/4 kopje droge cider of ongezoet appelsap

2 theelepels gehakte verse of verkruimelde droge dragon

snufje cayennepeper

zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De marinade mengen en het vlees ermee insmeren. Vlees in een schaal met het deksel erop 4 uur of een nacht in de koelkast laten staan.

Bereidingswijze

Gebruik je een barbecue met een verplaatsbaar rooster, leg dan het vlees zo hoog mogelijk boven de kolen of zet uw gas- of electrische grill op half.
Rooster het vlees 45 minuten - 1 uur, regelmatig met de marinade insmeren en omkeren.
Zet het rooster lager of verhoog de temperatuur. regelmatig met de saus insmeren tijdens de laatste 10 minuten van de baktijd.
Bestrooi de varkenshaas gedurende de laatste 5 minuten met het maanzaad.

Serveertip

De varkenshaas in dunne plakjes snijden en serveren met de resterende saus.

Laatste reacties

greentea avatar
greentea 22-06-2002

Oh Lidy ik lag in een deuk met je papaverzaad. Sorry hoor maar mijn vader was een gode onderwijzer. Als dorpsmeisje tussen de aardappelen en de bieten stond er toch wel ergens een veldje papavers. Die leverden blauw maanzaad aldus mijn vader maar het waren papavers dus kon je ook zeggen papaverzaad en dat was echt Zeeuws en niet vlak bij Belgie. Gewoon ouderwets joh. Kun je nagaan en ik ben jonger dan jij. HAHAHAHA:) Sorry hoor beetje melig slappe lach gekregen Corrien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten