Hartige taart met spinazie en gorgonzola

  • Nederlands, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 el paneermeel
3 scharreleieren (M)
1 dl Room Culinair (Campina)
450 g gehakte spinazie a la creme (diepvries), ontdooid
2 rode uien, in partjes
100 g Ballarini gorgonzola, verkruimeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, rol ze uit tot een ronde lap (? 30 cm) en bekleed een ronde, met bakpapier beklede taartvorm (? 26 cm) ermee. Snijd de overhangende randjes eraf.
Strooi het paneermeel over de bodem van de vorm.
Klop de eieren met de room los en roer de ontdooide spinazie, de uipartjes en de gorgonzola erdoor.
Schenk het mengsel in de taart en bak hem in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 40 min. goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en serveer hem in punten gesneden.

Laatste reacties

flienk avatar
flienk 10-03-2003

Ik heb er nog wel wat zout en peper door gedaan maar wat een heerlijke taart. Hij is enorm makkelijk te maken en kan volgens mij niet mislukken. Als je met eens iets anders voor de dag wilt komen wat niet te veel tijd kost een absolute aanrader. De hoeveelheid gorgonzola is precies goed het overheerst niet maar is wel aanwezig. Groetjes Evelien.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten