salade nicoise

  • Internationaal, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2002

"dit kun je rustig een complete maaltijd noemen." Yves Vanderhaeghe : middenvelder

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-6 trostomaten in plakken gesneden -4 eieren hardgekookt -200g krielaardappeltjes -2 blikjes tonijn(uitgelekt) -6 ansjovisreepjes -200g groene bonen geblancheerd -1 rode ui in ringen gesneden -1 paprika in reepjes gesneden -2 el zwarte olijven -1 blik artisjokharten(uitgelekt) -enkele takjes verse basilicum
dressing : -3el rode wijnazijn -1 theelepel mosterd -8 el olijfolie extra vierge -peper&zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpot-klopper-mengbeker-serveerkom

Voorbereiding

dressing : meng de azijn met de mosterd en kruid met peper en zout. klop er straalsgewijs de olie bij tot een gladde saus.

Bereidingswijze

boen de krielaardappeltjes schoon en kook ze in de schil beetgaar, laat afkoelen en snij in plakken. pel de eieren en snij ze in 4. leg de aardappelen samen met de eieren,tonijn, artisjokharten, paprika, tomaat, boontjes en uiringen in een serveerkom. schep de dressing door de salade.

Serveertip

werk af met de olijven, ansjaovisreepjes en bestrooi met verse basilicumblaadjes

Laatste reacties

tantie avatar
tantie 06-09-2003

zoals ik m zelf ook maak, enige uitzondering; de basilicum, maar het proberen waard.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten