Tomatensoep

  • Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-06-2002

Pittig-zoete soep, die heel makkelijk te maken is en waar ik meestal de ingredienten wel voor in huis heb (oftewel een 'ik wil niet naar de winkel'-soep)!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 wortel
2 liter tomatensap
flinke scheut appeldiksap
italiaanse kruiden
(verse) zwarte peper
kruidenbouillonblokje of -poeder
evt. vermicelli
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

Snijd ui en wortel in stukken en bak even met de kruiden in wat olie. Blus dan af met water en de bouillon tot de groenten in een laagje water ca 10 minuten kunnen koken tot de wortel gaar is. Pureer dan het geheel met de staafmixer en voeg de tomatensap en diksap toe. Evt. nog diksap en peper toevoegen om zoeter/scherper te maken en vermicelli gaar laten koken

Serveertip

Bijvoorbeeld met (warme) brood(jes) en kruidenboter...
Is nog lekkerder als er met de ui en wortel wat selderij/maggiplant en peterselie meegekookt en gepureerd wordt, maar kan ook gemaakt worden zonder ui en/of wortel, is dan alleen iets saaier.

Laatste reacties

una_buona_forchetta avatar
una_buona_forchetta 20-06-2002

Lekker zo'n soep. Ik maak het met tomaten uit blik, zalig! En altijd in huis!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten