Tomatensoep
- Soep
- 0-10 min.
- Geplaatst op 20-06-2002
Pittig-zoete soep, die heel makkelijk te maken is en waar ik meestal de ingredienten wel voor in huis heb (oftewel een 'ik wil niet naar de winkel'-soep)!
Ingrediënten 4 personen
1 ui1 wortel
2 liter tomatensap
flinke scheut appeldiksap
italiaanse kruiden
(verse) zwarte peper
kruidenbouillonblokje of -poeder
evt. vermicelli
Benodigdheden
staafmixerBereidingswijze
Snijd ui en wortel in stukken en bak even met de kruiden in wat olie. Blus dan af met water en de bouillon tot de groenten in een laagje water ca 10 minuten kunnen koken tot de wortel gaar is. Pureer dan het geheel met de staafmixer en voeg de tomatensap en diksap toe. Evt. nog diksap en peper toevoegen om zoeter/scherper te maken en vermicelli gaar laten koken
Serveertip
Bijvoorbeeld met (warme) brood(jes) en kruidenboter...
Is nog lekkerder als er met de ui en wortel wat selderij/maggiplant en peterselie meegekookt en gepureerd wordt, maar kan ook gemaakt worden zonder ui en/of wortel, is dan alleen iets saaier.
Laatste reacties
Lekker zo'n soep. Ik maak het met tomaten uit blik, zalig! En altijd in huis!