1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. sushi

sushi

Door: ask_spindoctors

  • Japans, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-06-2002

Ingrediënten 2 personen


150 gr Sushirijst
1 theelepel wasabimosterd
2 a 3 eetlepels sushiazijn
4 dunne plakjes eendenlever
16 plakjes truffel
1 kreeft ca. 600 gram
8 coquilles Saint-Jacques
peper en zeezout
Court bouillon


Verder heb je nodig


Voor de afwerking:

2 lenteuitjes
1 eetlepel gemarineerde gember
sesamzaadjes
blaadjes posteleij
aardappelchips
blaadjes nori
1 1/2 dl sojasaus
1 citroen
fleur de sel
truffelsap
olijfolie


Recept van Sergio herman van restaurant Oud Sluis in Sluis (2 sterren).
Dit recept vergt veel kunde en concentratie, heeft mij bloed zweet en tranen gekost, als het echter lukt is dit een topper. U dient over een bijzonder goede kooktechniek te beschikken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sushirijst spoelen, koken met zout en afkoelen. Vermengen met sushiazijn en wasabi mosterd.
De kreeft 10 minuten koken in court bouillon,laten afkoelen, het vlees uit het pantser halen en in mooie "escalopes" snijden.
De coquilles in mooie, dunne en gelijke plakjes snijden.
De eendenlever in dunne plakjes snijden, deze op plastic leggen, kruiden met peper en zout, bekleden met sushirijst en de lever met de rijst strak oprollen.

Bereidingswijze

Van de overige rijst 4 balletje en 4 kubusjes vormen.
De rijstballetjes rondom bekleden met de schijfjes coquille, besprenkelen met citroen en olijfolie, kruiden met peper en zout.
De vierkante rijstvormpjes door sesamzaad halen en belegen met de escalopes van kreeft.
De lente-ui in ragfijne julienne snijden en omwikkelen met gemarineerde gember. Van het donkergroen van de lente-ui lange banen snijden

Serveertip

Afwerking:

De sushi van truffel en eendenlever met een warm mes in gelijke stukken snijden en bestrooien met een weinig fleur de sel en truffelsap.
De sushi met coquille inpakken met een strik van lente-ui, aardappelchips en gedroogde nori.
De sushi met kreeft afwerken met het rolletje van gember en lente-ui en blaadjes postelein.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ask_spindoctors
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top