1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bloemkool
  5. bloemkool kaassoufle

bloemkool kaassoufle

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-06-2002

Ingrediënten 4 personen


350 gram bloemkoolroosjes
zout
2 eieren
1 1/2 eetlepel pizzakruiden
2 eetlepels koffieroom
100 gram geraspte oude kaas
1/2 eetelepel boter


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ovenschaal invetten
Oven voorverwarmen op 225 gr.C.
de eieren splitsen.

Bereidingswijze

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water en zout in 15 min. gaar
Klop de eidooiers los met de koffieroom en pizzakruiden.
Giet de bloemkool af en pureere deze.
Meng de bloemkoolpuree,het dooiermengsel en de kaas door elkaar.
In een kom de eiwitten stijf kloppen en hier voorzichtig het bloemkool mengsel doorscheppen
doe het geheel in een ovenschaal en laat het in 20 min. goudbruin en gaar worden.

Serveertip

Uit de oven direct opdienen
serveren met sla en stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frana


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top