Gebraden lamsmedaillons.
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 19-06-2002
Een beetje maar leuk werk.
Het resultaat des te beter en lekker.
Ingrediënten 6 personen
1 lamsbout.2 eiwitten.
3 teentjes knoflook.
paar takjes bladpeterselie.
1 deciliter room.
2 eetlepels olie.
1 blokje runderbouillon.
zout en peper.
Benodigdheden
Foodprocessor.Binddraad.
Voorbereiding
Been de bout helemaal uit of vraag je slager dat te doen.
Verdeel hem in 7 stukken.
Snijd in 6 stukken een opening voor de vulling.
Snijd het zevende stuk in zes stukjes om de opening van de medaillons mee te bedekken.
Bereidingswijze
Maal voor de vulling de rest van de bout in de foodprocessor.
Doe er de eiwitten, de schoongemaakte knoflook en de helft van de peterselie bij.
Maal het mengsel kort en voeg zout en peper toe.
Voeg de room toe en maal alles weer door elkaar, de vulling is nu klaar.
Doe een flinke eetlepel vulling in elke medaillon en gebruik de overige stukjes om de vulling te bedekken.
Bind elk boutje goed dicht, maar niet te stevig.
Verwarm de olie op het fornuis in een vlamvaste ovenschaal.
Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het in de oven tot het gaar is, ongeveer 20 min.
Haal het uit de pan en houd het warm.
Breng in de pan 2 deciliter bouillon aan de kook met het braadvocht. voeg de rest vab de peterselie toe en dien de saus op met de medaillons.
Serveertip
Lekker met een salade en geb. aardappeltjes of iets van uw keuze.
Laatste reacties
Heb het meegenomen naar Beer, kan hij het een keer voor ons allemaal maken, hahaha. Groetjes, Ien.
meegenomen Anneke, lijkt me erg lekker! Groetjes!