Griekse gehaktschotel uit Kos
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-06-2002
Origineel voor 6 a 8 personen, tenzij je het zo lekker vindt, dat 4 eters niets zullen overlaten
Ingrediënten 8 personen
500 g gemengd gehakt250 g kalfsgehakt
peper-zout-thijm-peterselie-selderij-paprikapoeder (edelzoet)
2 uien
100 g gekookte rijst
50 g boter
3 eetlepels tomatenpuree
20 g bloem
1/8 l bouillon
1 potje zure room
1 glas rode wijn
60 g gekookte ham
Voorbereiding
-beide soorten gehakt in een kom doen, kruiden met zout,versgemalen peper,en een beetje tijm
-peterselie en selderijblaadjes goed wassen en laten uitlekken; ze fijn hakken en bij het vlees voegen
-de fijngehakte uien eveneens toevoegen
(hou je van look, voeg er bij naar eigen nood)
Bereidingswijze
-meng de vleesmassa met de gekookte rijst
-maak er platte koekjes (hamburgertjes)van en braad ze in de hete boter snel aan
(3 min aan elke zijde)
-hou het vlees warm
-voeg de tomatenpuree bij de braadfond en strooi er de bloem over. Onder roeren even laten wennen
-de zeer warme bouillon; wijn en zure room door de saus roeren
-aan de kook brengen en even laten doorkoken
-op smaak brengen met de paprikapoeder
-het vlees bij de saus voegen en op een zacht vuurtje 10 min laten sudderen
-snij de ham in reepjes en verdeel over het vlees
Serveertip
serveer het gerecht op een platte schotel die voorverwarmd is
-zeer lekker in combinatie met stokbrood; pasta; frietjes; rijst.....
Laatste reacties
Hoy Marc, dit ga ik zo eens uitproberen, ziet er lekker uit. Gisele
ik ga dit gerecht vanavond maken en serveer er pasta bij het lijkt mij heerlijk. nog bedankt voor je reaktie op mijn bang bang kip.