sate van gehakt en kokos

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2002

***** lekker anders op de bbq

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

500 g gehakt, 1 ei, 1 teentje knoflook, 1 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1 tl sambal (oelek),
1/2 tl koenjit, 100 g kokos (geraspte), 2 el olie, peper en zout
? 500 g gehakt
? 8 houten sateprikkers


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de sateprikkers in water weken.

Bereidingswijze

Kneed in een kom het gehakt met knoflook, kokos, ei, sambal, ketoembar, djintan, koenjit, zout en peper goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Vorm van 1 deel gehakt met natte handen een gehaktworst van 15 cm om een sateprikker. Maak op deze wijze ook de andere gehaktspiesen. Bestrijk de gehaktspiesen met olie.
Grill de gehaktspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.




Serveertip

Lekker met satesaus, witte rijst en komkommersalade.

Laatste reacties

marjorana avatar
marjorana 19-06-2002

Lijkt me lekker, neem ik mee naar mijn favorieten. Liefs, Marjorana

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten