1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: bruggertjes

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2002

Ingrediënten


500 gr. vastkokende aardappelen, 2 eieren, 2 el. zure room, zout en peper, olie



Het originele duitse recept. Ik kom uit een duitse familie, dus dit werd erg veel en graag gegeten bij ons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het mengsel moet snel worden verwerkt, zet dus alles klaar zodat u meteen kunt bakken. Meng de eieren en de zure room met peper en zout. Rasp daarna de geschilde aardappelen (het makkelijkst gaat dat in de keukenmachine). Druk het vocht er uit en roer het raspsel door het eimengsel. Schep kleine hoopjes in een koekenpan met een flinke laag olie en bak er koekjes van. Bak ze snel bruin aan een kant, keer ze en temper het vuur. Laat ze verder gaar worden.

Serveertip

Variatie tip 1: Maak de reibekuchen zoet, bijvoorbeeld met: een flinke schep jam, een schaaltje gemengde vruchtencompote, een schaaltje tutti frutti, een schaaltje appelmoes of een schaaltje stoofpeertjes.
Variatie tip 2: Maak de reibekuchen hartig, bijvoorbeeld met: zure room met kleingesneden peterselie en bieslook, stijfgeslagen slagroom vermengd met geraspte mierikswortel, een schepje zalmmayonaise en dille of een scheutje tomatenketchup, vermengd met een fijngehakt teentje knoflook.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bruggertjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top