1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Russische keuken
  5. Groene pelmeni

Groene pelmeni

Door: baboeschka

  • Russisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Ingrediënten


220 gr. bloem2 1/2 dl melk1/2 theel. zout1 theel.
plantaardige olie3 eierenVoor de vulling:500 gr.
spinazie100 gr. lente-ui100 gr dilleoliezout



Een variatie op de 'gewone' pelmini

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de spinazie, de lente-ui en de dille en dep ze met een stuk keuken
papier een beetje droog.Hak de groene groente en kruiden fijn en
meng er de olie, voorzichtig roerend, door.Meng de bloem met de eieren,
melk, zout en olie tot het een zacht deeg is.Kneed het deeg op een
met bloem bestoven werkvlak tot het elastisch is.Maak van een stuk
deeg een 'worst' met een diameter van ca 2 1/2 centimeter.Verdeel
die weer in stukken van ca 2 1/2 centimeter dik.Rol de stukken uit
tot ronde lappen met een dikte van ongeveer 1 1/2 milimeter, heel dun
dus !

Bereidingswijze

Steek er met een vormpje, glas of kopje met een diameter van 5
centimeter, rondjes uit.Vul elk rondje met 1 theelepel van de
vulling en vouw ze in halve maanvorm.Druk de randjes goed op elkaar,
waarbij je ze iets omvouwt.Op dit moment kun je ze invriezen voor
later gebruik.Koken: Neem een grote pan met veel water, zodat
de pelmeni niet aan elkaar kunnen plakken.Breng het water met wat
zout aan de kookt.Als het kook laat je er voorzichtig en een voor
een de pelmeni inzakken.Kook ze, onder af en toe roeren in ca 20
minuten gaar.Als ze gaar zijn komen ze naar de oppervlakte.

Serveertip

Pelmeni kan worden geserveerd met boter, zure room of azijn of ketchup
naar eigen keuze.Prijatnovo appetita



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top