Oosterse kippensoep

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Een goed gevulde soep, waarbij de groenten lekker knapperig blijven, omdat je die niet meekookt. De santen en de Thaise curry geven de soep een lekker oosters smaakje. Wilt u de soep extra pittig, dan kunt er ook nog een rood pepertje door doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 struik paksoi

1 rode ui

2 el gehakte basilicum

1 l kippenbouillon

1 el groene Thaise currypasta

100 g noedels

50 g santen

1 citroen

150 g gekookte kipfiletreepjes

1 el versgeraspte gember

1 el gehakte koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Paksoi in zeer dunne reepjes snijden. Wassen. Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. In kom paksoi, ui en basilicum door elkaar mengen. In pan bouillon verhitten. Toevoegen: currypasta, noedels en santen. Zachtjes laten doorkoken tot noedels gaar zijn. Intussen citroen uitpersen. Aan bouillon toevoegen: citroensap, kipreepjes en gember. Even kort laten mee verwarmen. Over 6 soepkoppen paksoimengsel verdelen. Soep over groenten gieten en bestrooien met koriander. Direct serveren.

Serveertip

Lekker met naanbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten