matambre

  • Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

een bijzondere maaltijd voor een lekker dineetje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr.diepriesspinazieblokjes,1 winterpeen,zout en peper,500gr.rosbief aan een stuk,1 ei,50 gr.boter,10 sjalotten 5 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukentouw

Voorbereiding

laat de spinazie ondooien in een zeef en druk het vocht eruit.schil en snij de winterpeen in de lengte in zeerdunne plakken.kook de peen ca.2 min.in kokend water met zout.spoel de peen na met koud water.

Bereidingswijze

snij de rosbief in de lengte open,maar niet helelmaal door en door en bestrooi de binnenkanten van het vlees met zout en peper.klop het ei los en roer door de spinaziebesmeer het vlees aan de binnenkant met het spinaziemengsel en bedek dit met de winterpeen.bind de rosbief dicht met het touw.verhit de boter in een braadpan,en bak de rosbief rondom aan.pel en halveer de sjalotten en de knoflook en leg ze bij het vlees in de pan.laat op een matig vuur ca.15 min.braden en voeg evt.water toe of wat boter.zet het vuur uit en laat 5 min.rusten,snij de rosbief in plakken.

Serveertip

lekker met spercibonen,en een gepofte aardappel met zure room en bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten