Gehakt met tahoe en aubergine

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Aziatische gehaktschotel met rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 2 eetlepels arachideolie

  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stukje gember van ca. 4 cm geraspt

  • 1 eetlepel sambal oelek

  • 250 gr varkensgehakt

  • 3 eetlepels Chinese sojasaus

  • 2 eetlepels droge sherry

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 theelepel suiker

  • 1 dl kippenbouillon (tablet)

  • 250 gr tofu, in blokjes

  • 1 kleine aubergine, in blokjes

  • 5 lente-uitjes, fijngesneden


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Verhit de olie in de wok, bak de knoflook, gember en sambal daarin 10 tellen. Voeg het gehakt toe en roerbak 2 minuten tot het rul is maar niet te fijnkorrelig.
Voeg de sojasaus, sherry, azijn, suiker en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Bereidingswijze

Zet het vuur laag, schep er voorzichtig de tofu en aubergine door en laat 15 minuten sudderen (voeg wat bouillon toe als het mengsel te droog wordt).
Garneer met lente-uitjes.

Serveertip

Met witte rijst.


Bron: Woensdag Gehaktdag

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten