Gehakt met tahoe en aubergine
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-06-2002
Aziatische gehaktschotel met rijst
Ingrediënten 4 personen
- 2 eetlepels arachideolie
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 stukje gember van ca. 4 cm geraspt
- 1 eetlepel sambal oelek
- 250 gr varkensgehakt
- 3 eetlepels Chinese sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 dl kippenbouillon (tablet)
- 250 gr tofu, in blokjes
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 5 lente-uitjes, fijngesneden
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Verhit de olie in de wok, bak de knoflook, gember en sambal daarin 10 tellen. Voeg het gehakt toe en roerbak 2 minuten tot het rul is maar niet te fijnkorrelig.
Voeg de sojasaus, sherry, azijn, suiker en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Bereidingswijze
Zet het vuur laag, schep er voorzichtig de tofu en aubergine door en laat 15 minuten sudderen (voeg wat bouillon toe als het mengsel te droog wordt).
Garneer met lente-uitjes.
Serveertip
Met witte rijst.
Bron: Woensdag Gehaktdag
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties