pommes gratin dauphinois

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Heerlijke aardappelschotel uit de overn

Deel dit recept

Ingrediënten
Aardappelen, 1 teentje knoflook, tijm, peterselie, peper, zout, 4 dl. slagroom, 150-200 gr. emmentaler kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, kaasrasp, event. knoflookpers.

Voorbereiding

Verwarm de oven ongeveer 10-15 min. voor. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat boter.

Bereidingswijze

Neem 1 teentje knoflook en snij deze in plakjes of pers hem uit en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Breng de aardappelen op smaak met wat zout, peper, tijm en peterselie. Leg ze hierna dakpansgewijs in de ovenschaal (mogen meerdere lagen zijn maar hou dan rekening met een langere baktijd) en strooi hier de geraspte kaas overheen. Als laatst giet je de slagroom over de aardappelen en plaats je de schaal in de oven. De aardappelschotel moet ongeveer 40 min. in de oven staan, maar aangezien de aardappelen niet voorgekookt zijn kan dit wat uitlopen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten