pommes gratin dauphinois
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-06-2002
Heerlijke aardappelschotel uit de overn
Ingrediënten
Aardappelen, 1 teentje knoflook, tijm, peterselie, peper, zout, 4 dl. slagroom, 150-200 gr. emmentaler kaasBenodigdheden
ovenschaal, kaasrasp, event. knoflookpers.Voorbereiding
Verwarm de oven ongeveer 10-15 min. voor. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat boter.
Bereidingswijze
Neem 1 teentje knoflook en snij deze in plakjes of pers hem uit en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Breng de aardappelen op smaak met wat zout, peper, tijm en peterselie. Leg ze hierna dakpansgewijs in de ovenschaal (mogen meerdere lagen zijn maar hou dan rekening met een langere baktijd) en strooi hier de geraspte kaas overheen. Als laatst giet je de slagroom over de aardappelen en plaats je de schaal in de oven. De aardappelschotel moet ongeveer 40 min. in de oven staan, maar aangezien de aardappelen niet voorgekookt zijn kan dit wat uitlopen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties