1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim Sum

Dim Sum

Door: chin-chin

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Ingrediënten


1/2 eetl. olie30 gr. fijngehakte shii-take250 gr. mager
varkensgehakt50 gr. fijngehakte, rauwe ham2 eetl. fijngehakte
lente uizout1 theel. sambal2 eetl. fijngehakte koriander
1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad)wontonvellen 10 x 10



Met een vulling van shii-take, varkensgehakt en rauwe ham.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de wok heet en doe er de olie in.Roerbak, als er damp van de olie
komt, de shii-take 2 minuten.Laat de shii-take iets afkoelen en
meng ze met het gehakt, de rauwe ham, lente-ui, zout, sambal en de
koriander.Verdeel de vulling over 10 wontonvelletjes (10 X 10 cm).

Bereidingswijze

Vouw de wontonvelletjes goed om de vulling en knijp de dim sum goed
dicht.Breng in een wok het water met het blaadje djeroek poeroet
aan de kook.Het citroenblad geeft een subtiele citroensmaak aan de
dim sum, die u op het stoomrek legt en in circa 10 minuten gaar stoomt.

Serveertip

Serveer met een zoete chili dipsaus.Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top