Dagmar's carbonara met asperges in boter

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Deze combinatie van gerechten is zalig met dit warme weer. Een lekkere caprese erbij, een niet te zwaar Italiaanse wijntje en je waant je met wat fantasie in het prachtige Italie... Dolce vita...

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram spaghetti al uovo,
Pond asperges beste kwaliteit,
Echte boter,
200 gram magere spekreepjes,
Zwarte peper uit de molen,
Zout,
Pommedori tomaten,
Olijfolie beste kwaliteit,
Balsamicoazijn,
Veel basilicum,
3 eieren,
Verse Parmezaanse kaas, verse pecorino
Mozzorella beste kwaliteit
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het geheim van een lekkere carbonara is de ei-smaak. Veel te vaak krijg je als je carbonara bestelt een soort kaassaus. Dat is niet de bedoeling van dit gerecht. De Parmezaanse en pecorino kaas moet dus zuinig gebruikt worden.

Bereidingswijze

Kook de spaghetti al dente in ruim gezouten water met wat olijfolie, bak de spekjes (zeer kleingesneden) langzaam uit en knapperig. Kook de asperges beetgaar. Maak een blanke botersaus door de boter te klaren. Leg de asperges op een schaal en giet de boter erover. Maak de spaghetti al carbonara af door de net afgegoten spaghetti de spek en de eieren (rauw)doorelkaar geroerd met de kaas er doorheen te scheppen en de parmezaanse en pecorino kaas (niet teveel). Maak af met peper en een scheut olijfolie. Je moet ei proeven, de parmezaan mag niet overheersen! Maak de caprese door de tomaten in schijfjes te snijden en de olijfolie en balsamico erover te gieten. Rijkelijk bestrooien met verse basilicumblaadjes. Eventueel zwarte peper erover.

Serveertip

Alles tegelijk serveren met een lekkere frisse rode wijn. Goddelijk en niet zo moeilijk ook ;-) Vooral de combinatie met de asperges is top.

Deze combinatie heb ik zelf bedacht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten