1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Aardappelsoep, koude

Aardappelsoep, koude

  • Internationaal, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2002

Ingrediënten 6 personen


1 kg AARDAPPELS 1 Uitje, gesnedenKNOFLOOKBOTER of OLIE om in te bakken1 liter koude groentenbouillonzout, peper evt een beetje citroen maar smaak
100ml CREME FRAICHE
3 eetl diepvries ITALIAANSE of FIJNE KEUKENKRUIDEN 1 glas medium dry SHERRY, of
WITTE WIJN



Voor als het te warm is om te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel ong 1 kg AARDAPPELS goed schoon, prik ze rond om in en pof ze in de oven
(ong 1 uur, of tot ze lekker ruiken). Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine
stukken.

Bereidingswijze

Blondeer een gesneden uitje en wat knoflook en doe dit met de aardappels bij een liter.r koude groentenbouillon. Maak de aardappels fijn met de staafmixer. Op smaak maken met zout, peper evt een beetje citroen, creme Fraiche, de diepvries kruiden en een glas medium dry sherry, of witte wijn.

Serveertip

Serveer hem op een super warme dag met wat ijsblokjes er in en vers,
warm stokbrood en koele witte wijn erbij!
Variatie: voeg bv wat dunne reepjes ham toe. Serveer met stokbrood of croutons
De soep kan ook lauw of warm gegeten worden. Breng dan de doorgedraaide
soep aan de kook, haal hem van het vuur en gebruik een liaison (met
1 dl room losgeroerd ei) in plaats van de zure room.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top