Green-tea ice-cream

  • Fusion, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2002

Ijs mét groene thee, zonder room.
Probeer het maar, het smaakt gewoon naar ijs!
Of het echt Japans is weet ik niet, waarschijnlijk hoort het in de Fusion keuken thuis.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 cc water;
150 gram suiker;
2 eetlepels losse groene thee-"Gunpowder" bijvoorbeeld, of een andere groene thee;
4 theelepels vers citroensap;
300 cc volle melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ijsmachine

Voorbereiding

Doe de suiker en het water in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook totdat de suiker is opgelost. Neem van het vuur.
Doe de thee erin en 5 minuten laten trekken; daarna door een heel fijn zeef en/of kaasdoek zeven. Roer het citroensap erdoor.
Laat het helemaal afkoelen!!
Het thee/citroen mengsel echt eerst afkoelen voordat de melk er bij gaat anders schift het! Zeker weten!

Bereidingswijze

Roer de melk door het theemengsel en doe het mengsel in de ijsmachine.
Volg de gebruiksaanwijzing.
Doe het daarna in een doos of schaal die in de vriezer kan en laat nog 2 uur bevriezen

Bron

Serveertip

Serveren met Japanse lollies; die er uitzien als kleurige driehoekjes op een stokje bijv.
Per persoon is op 125 cc gerekend.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten