1. Home
  2. Recepten
  3. visschotel

visschotel

Door: recipe-box

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2002

Ingrediënten 4 personen


400 g diepvries koolvis of kabeljauwfilet25 g boter2 eieren2 el maizena1/8 l room1/8 l melk2 el fijngehakte peterselie2 el fijngeknipte bieslook versgemalen peperzout400 g tomaten, in plakken van 1 cm 600 g gekookte of gestoomde aardappelen, in plakken van 1 cm



Met tomaat en aardappel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 C. beboter de ovenschaal. leg er de vis in en kruid met peper en zout. klop de eieren los, maak er met de maizena een glad papje van en verdun met de room en de melk. roer er de helft van de peterselie, peper en zout door. giet er de helft van het eiermengsel over. schik de tomaten in plakjes op de vis en strooi hierop het bieslook en zout en peper naar smaak. leg nu de aardappelplakjes op de tomaten en overgiet met de rest van het eiermengsel, bestrooi met de rest van de peterselie. smelt de boter en giet over de schotel. zet in de oven tot de vis gaar is en de aardappelen mooi van kleur zijn.

Serveertip

Als het oppervlak van de ovenschotel niet groot genoeg is, maar wel hoog genoeg, dan kan je de lagen afwisselend twee keer maken, eindig met een aardappellaag.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recipe-box
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top