Mie speciaal
- Chinees, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 17-06-2002
heel gezond en bovendien erg lekker
Ingrediënten 4 personen
500gr.niet te dunne mie,4 eetl. olie, 3-4 lente-uitjes schoongemaakt en gehakt,100 gr. gekookte ham in reepjes gesneden, 200 gr.gekookte of gebakken kip in reepjes gesneden, 5 jonge worteltjes geschraapt en geraspt,100 gr. sperziebonen schoongemaakt en in stukjes gebroken, 1-2 eetl rijstwijn of droge sherry,100 gr.tauge, 3-4 eetl. sojasaus.Bereidingswijze
1.Breng in een grote pan voldoende water aan de kook met een klein beetje zout.
2.kook de mie zoals op de verpakking staat en laat het in de vergiet uitlekken.
in een schaal overdoen en er meteen 1 eetl. olie doorscheppen om plakken te voorkomen.
3.Verhit in de wok de resterende olie,doe dan eerst de uien,wortel en sperziebonen erin en laat het op laag vuur 1 minuut stoven.
4.Draai het vuur wat hoger en voeg er de ham,kip,tauge,rijstwijn of sherry en sojasaus toe.
5.Als alles goed heet is, de mie erdoor scheppen,alles goed door en door heet laten worden en meteen opdienen.
Serveertip
doe hier boven op een lekker gebakken eitje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties